În perioada 7-11 noiembrie 2017, președintele ASAS, prof. Gheorghe Sin, a participat la lucrările ”Celui de-al optulea Forum Mondial de Știință”, organizat sub înaltul patronaj comun al Excelenței Sale Regele Abdullah II Ibn Al Hussein al Regatului Hașemit al Iordaniei, Excelenței Sale Janos Ader, Președintele Ungariei și Excelenței Sale Irina Bokova, director general al UNESCO, la Centrul de Convenții King Hussein bin Talal, Iordania.

Forumul Mondial de Știință este un eveniment bienal care reunește oamenii de știință și factorii de decizie politică, reprezentanți ai societății civile și mass-media din întreaga lume pentru a discuta problemele globale critice și potențialul științei de a le aborda în mod holistic, fiind inițiat în anul 1999 de Academia Ungară de Științe și organizat în comun cu UNESCO, ICSU, AAAS, TWAS, EASAC, IAP și RSS.

Tema acestei ediții a forumului a fost "Știința pentru pace", în cadrul programului fiind analizat modul în care știința și politica pot îmbunătăți viața, proteja planeta și construi un viitor durabil și sigur pentru cetățenii din întreaga lume. Astfel, forumul marchează un nou capitol, în timp ce oamenii de știință, factorii de decizie politică, cadrele universitare și părțile interesate se concentrează asupra provocărilor globale care definesc speranța noastră de viață, incluzând, dar nelimitându-se la, schimbările climatice, energia, alimentația și apa, dezvoltarea durabilă, atenuarea sărăciei, știința și cercetarea.

Declarația adoptată este afișată pe site-ul forumului și poate fi accesată la următorul link: https://worldscienceforum.org/contents/declaration-of-world-science-forum-2017-110045.