Activitati curente

Subscribe to RSS
 • Participarea ASAS la Forumul Mondial de Stiinta 2017

  16 November 2017 03:51 PM

  În perioada 7-11 noiembrie 2017, președintele ASAS, prof. Gheorghe Sin, a participat la lucrările ”Celui de-al optulea Forum Mondial de Știință”, organizat sub înaltul patronaj comun al Excelenței Sale Regele Abdullah II Ibn Al Hussein al Regatului Hașemit al Iordaniei, Excelenței Sale Janos Ader, Președintele Ungariei și Excelenței Sale Irina Bokova, director general al UNESCO, la Centrul de Convenții King Hussein bin Talal, Iordania.

 • INFORMARE privind participarea delegației ASAS la întâlnirea cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil HOGAN

  10 October 2017 09:04 AM

  În perioada 27-29 sept. 2017, delegația Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Șișești", formată din prof. emerit dr. Valeriu TABĂRĂ, vicepreședinte ASAS și prof. dr. Ioan JELEV, șeful serviciului de relații internaționale al ASAS, a efectuat o vizită la Bruxelles în vederea participării la întâlnirea cu Comisarul European pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil HOGAN, la sediul Comisiei Europene - Berlaymont și la reuniunea pregătitoare organizată de Uniunea Academiilor Europene pentru Știință Aplicată în Agricultură, Alimentație și Natură (UEAA), la sediul reprezentanței regiunii Toscana din Bruxelles (”Liaison Office of the Toscane”). A fost prezent președintele UEAA, Dl. Michel THIBIER. Deplasarea a avut loc în contextul în care conducerea UEAA a decis organizarea unei consultări a țărilor membre pe tema viziunilor acestora privind viitorul Politicii Agricole Comune (PAC).

 • Vizită la ASAS a unor fermieri din Ucraina

  10 August 2017 10:30 AM

  În data de 09.08.2017, președintele ASAS, prof. Gheorghe Sin, a primit vizita unei delegații de fermieri din Ucraina, condusă de dl. Mihai Miritescu, Director General Saaten Union. Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta problemele legate de schimbările climatice și inlfuența asupra culturilor agricole din cele două țări.

 • Conducerea ASAS a primit vizita unei delegaţii chineze din cadrul Academiei de Științe Agricole din Harbin

  26 May 2017 09:56 AM

  Conducerea ASAS a primit vizita unei delegaţii chineze din cadrul Academiei de Științe Agricole din Harbin În data de 23 mai 2017, la sediul Academiei de Științe Agricole și Silvice,,Gheorghe Ionescu Șișești, conducerea ASAS a primit vizita unei delegaţii chineze din cadrul Academiei de Științe Agricole din Harbin, condusa de Președintele Academiei, profesorul Li Wenhua. Scopul principal al vizitei a fost acela de a intensifica și consolida relațiile dintre cele două Academii și Instituțiile subordonate prin semnarea unui memorandum.

 • Vizita la ASAS a unei delegații din Provincia Hebei, China

  17 November 2016 02:45 PM

  Sâmbătă, 12.11.2016, președintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegații din cadrul Departamentului de Resurse Umane și Securitate Socială din Provincia Hebei, formată din 5 înalți funcționari publici, condusă de dl. ZHANG Bing, director adjunct al departamentului.

 • Vizita la ASAS a unei delegații chineze din cadrul regiunii autonome NINGXIA HUI, CHINA

  17 November 2016 02:38 PM

  În data de 17.10.2016, președintele ASAS, prof. Gheorghe Sin, a primit vizita unei delegații chineze din cadrul Regiunii Autonome Ningxia Hui, R.P. Chineză, condusă de dl. Fan Xianrong, director general al Oficiului pentru Afaceri Externe Ningxia, vizită organizată de guvernul din Ningxia.

 • Vizită la ASAS a unor specialiști din cadrul Academiei Chineze de Stiințe Agricole

  9 February 2016 12:40 AM

  În perioada 11 – 14 ianuarie 2016, la invitația Președintelui ASAS, Dl. Prof. Dr. Gheorghe SIN, a avut loc vizita unei delegații a Academiei Chineze de Științe Agricole, formată din următorii specialiști: Profesorii Cheng Ruifeng și Fang Hui din cadrul Institutului pentru Mediu și Dezvoltare Sustenabilă în Agricultură, Prof. Liu Chonghuai, Institutul pentru Cercetare a Fructelor din Zhengzhou, Prof. Tang Shaoqing Institutul Național pentru Cercetarea Orezului și Prof. asoc. Feng Junjie Institutul pentru Irigarea Terenurilor Agricole.

 • Forumul mondial sl stiintei, Budapesta 2015

  8 December 2015 12:05 PM

  FORUMUL MONDIAL AL ȘTIINȚEI, BUDAPESTA 2015 În perioada 4-7 noiembrie 2015 au avut loc la Budapesta, lucrările celui de al 7-lea Forum Mondial al Științei, cu tema: "Promovarea puterii științei", organizat de Academia Ungară de Științe în colaborare cu Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), Consiliul Internațional pentru Știință (ICSU), la care au participat delegați din peste 100 de țări.

 • INFORMARE privind activitatea desfăşurată în cadrul deplasării în R.P. Chineză, efectuată de prof. dr. Gheorghe Sin, președintele ASAS

  24 November 2015 09:50 AM

  În perioada 19-28 octombrie 2015 a fost efectuată o vizită în R.P. Chineză, la invitația organismelor guvernamentale ale provinciilor Hebei și Shandong, care au suportat integral costul deplasării.

 • Intâlnirea conducerii ASAS cu o delegație a Ministerului Agriculturii din Republica Coreea, marți, 23 iunie 2015

  29 June 2015 04:17 PM

  Marți, 23 iunie 2015, o delegație a Ministerului Agriculturii din Republica Coreea, formată din unsprezece directori de departamente, au efectuat o vizită la Academia de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Șișești". Din partea conducerii ASAS au participat prof. dr. Gheorghe SIN, Președintele ASAS, vicepreședinții ASAS, profesorii Valeriu TABĂRĂ și Mihai NICOLESCU, secretarul general ASAS, Mihai NICOLESCU, consilierul Președintelui ASAS Prof. dr. Ioan JELEV, Cipriana BUDEANU, insp. spec.. Au mai participat reprezentanta Ambasadei Republicii Coreea în România, Cristina PAPARI și dl. dr. Song CYPRIAN, interpret.

 • Forumul Uniunii Academiilor Europene pentru Știință Aplicată în Agricultură, Alimentație şi Mediu

  5 May 2015 11:20 AM

  În perioada 20-23 aprilie 2015, dl. Prof. dr. Ioan Jelev, consilier al Presedintelui ASAS si seful Serviciului Relații internaționale, informare publica si relații cu presa, a participat la Forumul Uniunii Academiilor Europene pentru Știință Aplicată în Agricultură, Alimentație şi Mediu intitulat: "Știința agricolă europeană - politică, legislație, practică și lecții pentru Ucraina", organizat de Academia Națională pentru Științe Agricole din Ucraina (A.N.S.A.).

 • Vizita delegatiei bulgare la ASAS

  5 May 2015 11:14 AM

  În data de miercuri, 8 aprilie, ora 10 00 a avut loc la ASAS, vizita unei delegații bulgare condusă de Academicianul Atanass Atanasov. Vizita a avut loc în cadrul acordului de cooperare existent între ASAS și Joint Genomic Center, Bulgaria, la invitația Președintelui ASAS, Dl. Gheorghe Sin.

 • Lizimetre şi aparatură pentru cercetare în domeniul pedologiei şi hidrologiei

  3 April 2015 01:21 PM

  În ziua de marți, 17 martie 2015, a avut loc în Aula Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”, seminarul intitulat: "Lizimetre şi aparatură pentru cercetare în domeniul pedologiei şi hidrologiei". Acțiunea a fost organizată de ASAS în colaborare cu UGT Gmbh și Tehnoinstrument Srl Ploiești. Scopul principal a fost cel de a evidenția importanţa utilizării lizimetrelor și situaţia actuală în România.

 • Succes al cercetarii agricole romanesti

  12 February 2015 11:46 AM

  De curând, un grup de cercetători de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri, Dăbuleni, conduşi de Dna Director Aurelia Diaconu şi Dna. Reta Drăghici, a obţinut un succes deosebit: exportul în Austria a primei cantităţi de cartof dulce produs la Dăbuleni, rod al cooperării cercetării dintre specialiștii români şi cei coreeni de la Universitatea Naţională din Kyungpook (prof. Cho Eun Gi) şi firma Love of Soil (președinte Dl Byung Chan Lee).

 • Vizita la ASAS a delegaţiei coreene de la Compania LOVE OF SOIL, 22.01.2015

  28 January 2015 09:44 AM

  În ziua de 22.01.2015, preşedintele ASAS, prof. dr. Gheorghe Sin, a primit vizita unei delegaţii din Coreea de Sud, condusă de dl. Byung Chan Lee, preşedintele Companiei Love of Soil, Coreea de Sud, Daegu. Din delegaţie au mai făcut parte dl. Lae Weon Park, preşedintele Open Bridge Consortium, Cluj-Napoca şi dl. Octavian Alexandru Gagiu, Open Bridge Consortium. Din cadrul ASAS au mai participat Dl. Ioan Jelev şi Dna. Cipriana Budeanu.

 • Forumul de cooperare agricola Coreea-Romania

  19 January 2015 02:33 PM

  În perioada 14 – 20.12.2014, dl. Prof. Ioan JELEV, împreună cu dr. ing. Mihail COMAN, director general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură, Piteşti-Mărăcineni şi dr. ing. Aurelia DIACONU, director al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri – Dăbuleni au efectuat o vizită în Coreea de Sud, pentru a participa la lucrările "Forumului de Cooperare Agricolă Coreea-România",

 • Vizita la ASAS a delegatiei chineze din Provincia Hebei

  19 January 2015 02:11 PM

  În ziua de 12 ianuarie 2015, preşedintele ASAS, Prof. dr. Gheorghe Sin, a primit vizita unei delegaţii chineze din Provincia Hebei, condusă de dl. Wang Huanqiang, director general adjunct în cadrul Departamentului de Resurse Umane şi Securitate Socială din Provincia Hebei.

 • Semnarea unui protocol de colaborare între Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice

  7 November 2014 11:09 AM

  Semnarea unui protocol de colaborare între Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"

 • Vizita ministrului agriculturii din Republica Moldova, dl Vasile Bumacov

  17 October 2014 02:17 PM

  În data de joi, 9 oct. 2014, a avut loc la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", întâlnirea dintre Dl. Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova - Vasile BUMACOV şi Dl. Vicepreşedinte al A.S.A.S., Dl. Valeriu TABĂRĂ. La întâlnire au mai participat din partea A.S.A.S., Dl. Ioan JELEV, iar din partea Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă-RGIC, Dna. Preşedinte Otilia MANTA şi Dl. Director Ştefan MANTEA.

 • Plantele modificate genetic in Forumul Academic European

  13 October 2014 11:42 AM

  În zilele de 18 și 19 septembrie a.c. a avut loc la Praga, Adunarea generală a Uniunii Academiilor Europene de Științe Agricole (UEAA), care a prilejuit dezbateri pe probleme privind cercetarea agricolă și prezentarea unor comunicări științifice referitoare la organismele modificate genetic (OMG).

 • Posibilitati de colaborare cu Statele Unite in domeniul cercetarii agricole

  13 October 2014 11:30 AM

  In zilele de joi 20, respectiv marti, 25 februarie 2014, au avut loc doua evenimente importante si anume participarea la doua video-conferinte cu reprezentantii Universitatii de Stat Dakota de Nord, respectiv cu cei ai Universitatii Maryland, prestigioase institutii de invatamant superior din Statele Unite ale Americii, in vederea reluarii si dezvoltarii unor colaborari bilaterale cu aceasta tara. Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti"a fost repezentata de Prof. dr Gheorghe SIN, Presedintele ASAS si Prof Dr. Ioan JELEV.

 • Colaborarea stiintifica romano-coreeana

  13 October 2014 11:28 AM

  In perioada 6.04-9.04.2014, a avut loc vizita in Romania a unei delegatii de specialisti sud-coreeni in domeniul cultivarii orezului, formata din Prof. Gihwan Yi, din cadrul Universitatii Nationale Kyungpook, Colegiul de Agricultura si Stiintele Vietii, Coreea si dl. Dr. Shin Young-Seop, ameliorator, din cadrul Administratiei de Dezvoltare Rurala, Institutul National de Culturi de Camp, Departamentul de Cercetare a Orezului. Vizita s-a inscris in cadrul cooperarii stiintifice cu specialistii de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola, Braila (SCDA).