Secţia de Industrie Alimentară
Coordonează domeniul Ştiințelor alimentare, al tehnologiilor de procesare a produselor agroalimentare, al biotehnologiilor alimentare, al ecologiei alimentare, al siguranţei, inocuităţii şi securităţii alimentare, al comportamentului consumatorului de produse agro-alimentare şi asigură legăturile cu domenii conexe din lanţul agroalimentar cum sunt: nutriţia şi sănătatea umană, impactul asupra mediului şi cu alte domenii ştiinţifice şi tehnologice. Promovează colaborări la nivel național şi internaţional cu institute de cercetare, de învăţământ superior de profil, prin participarea la programe de cercetare comune, în vederea dezvoltării domeniului de industrie agroalimentară.
Membrii sectiei de industrie alimentara
Preşedinte:
Prof. Petru NICULIŢĂ
Vicepreşedinte:
Conf. Dr. Nastasia BELC
Secretar ştiinţific:
Prof. Nicole Livia PETCULESCU
Membri de onoare străini:
Prof. Roland BILLARD
Dr. Bernard CHEVASSUS AU-LOUIS
Prof. Paul O. TOBBACK
Membri titulari:
Conf. Dr. Nastasia BELC
Prof. Constantin CROITORU
Prof. Petru NICULIŢĂ
Prof. Rodica SEGAL
Membri corespondenţi:
Prof. Petru ALEXE
Prof. Victor CRISTEA
Prof. Neculai PATRICHE
Prof. Mona Elena POPA
Membri asociaţi:
Dr. Denisa Eglantina DUŢĂ
Conf.dr. Amalia Carmen MITELUŢ
Prof. Nicole Livia PETCULESCU
Prof. Nicoleta STĂNCIUC
Prof. Teodor Ioan TRAŞCĂ
Unităţile de cercetare–dezvoltare din domeniul Secţiei de Industrie Alimentară
Institute:
• Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA Bucureşti
Institute:
• Institutul de Cercetare–Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură, ICDEAPA Galaţi
Staţiuni:
• Staţiunea de Cercetare–Dezvoltare pentru Piscicultură, SCDP Nucet