Sâmbătă, 12.11.2016, președintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegații din cadrul Departamentului  de Resurse Umane și Securitate Socială din Provincia Hebei, formată din 5 înalți funcționari publici, condusă de dl. ZHANG Bing, director adjunct al departamentului.

Din partea română au participat: dl. președinte Gheorghe SIN, d-na director general Ioana NICOLAE, ICDCB Balotești și dl. Ioan JELEV, consilier al președintelui ASAS.

Au fost discutate aspecte de interes legate de colaborarea bilaterală tradițională dintre ASAS și HAAFS Hebei, fiind evocată vizita guvernatorului provinciei, dl. ZHANG Qingwei și noul acord de cooperare semnat cu această ocazie în luna iunie a.c., la București. Membrii delegației chineze au avut cuvinte de laudă la adresa specialiștilor români, care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea agriculturii în China și și-au manifestat interesul pentru ca un număr cât mai mare de specialiști din România să vină să lucreze în China, pe durate de cel puțin 90 de zile sau pe lungă durată. Domeniile de mare interes pentru partea chineză sunt legate de cultura plantelor de câmp, horticultură și zootehnie. Toate costurile legate de activitatea specialiștilor români în China vor fi suportate de partea chineză. Au fost puse numeroase întrebări legate de cultura hibrizilor de floarea soarelui importați din România, aspecte legate de creșterea animalelor, pomicultură sau gospodărirea apelor.

Serviciul Relații Internaționale, Informare Publică și Relații cu Presa