În ziua de marți, 17 martie 2015, a avut loc în Aula Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Șișești", seminarul intitulat: "Lizimetre şi aparatură pentru cercetare în domeniul pedologiei şi hidrologiei". Acțiunea a fost organizată de ASAS în colaborare cu UGT Gmbh și Tehnoinstrument Srl Ploiești. Scopul principal a fost cel de a evidenția importanţa utilizării lizimetrelor și situaţia actuală în România. Dintre aspectele care au făcut obiectul prezentărilor și dezbaterilor menționăm:

- Relaţia apă – sol – climă, influenţa schimbărilor climatice globale şi a activităţilor umane. Reţeaua Europeană de lizimetrie.
- Prezentarea sistemelor lizimetrice produse de UGT.
- Tehnologia de bază a lizimetrelor. Principii generale constructive, tipuri de lizimetre: agro, hidro etc. Discuţii cu participanţii.
- Gestionarea datelor obţinute cu lizimetrele. Prezentare software utilizat şi testarea echipamentelor de către participanţi.
- Alte echipamente pentru cercetarea solului utilizate în combinaţie cu lizimetrele, pentru a răspunde diferitelor cerinţe din cercetare.
- Prezentarea altor echipamente şi tehnologii produse de UGT cum ar fi cele pentru:
    • Măsurarea tensiunii umidității solului TeSoil moisture tension (UGT - 60 min).
    • Măsurarea debitului de circulație a sevei. SAP flow measurement (UGT - 60 min).
    • Măsurarea conductivității hidraulice saturate, a curbei de tensiune a apei, măsurarea proprietăților solurilor, a eroziunii solurilor, percolarea apei etc.
- Prezentarea unor instrumente de finanţare.
- Discuţii finale.

La seminar au participat Președintele ASAS Dl. Prof. Dr. Gheorghe Sin, precum și vicepreședinții Valeriu Tabără și Mihai Nicolescu, Secreatrul general Mihai Nicolescu, specialiști din cadrul ASAS, a unităților de c-d-i din subordinea sau coordonarea ASAS, precum și reprezentanți ai unor asociații de fermieri.

Documente utile:

Prezentare UGT.pdf

Prezentare lizimetre UGT.pdf

Prezentare aparatura UGT.pdf

Prezentare Data Management.pdf

 

dezbatere privind lizimetria

dezbatere privind lizimetria

dezbatere privind lizimetria